| 
 
| 
 
 
 | 
 
ŞEFTALİLİ JÖLELİ TURTA | 
 
  | 
perikızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.04.2010 
Mesajlar: 89 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51226 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2010 
2,883 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
2 su bardağı un
 
125 gr. erimiş margarin
 
1 paket kabartma tozu
 
1/ 2 su bardağı toz şeker
 
1 yumurta
 
1 paket vanilya
 
KREMA:
 
250 gr. süt
 
1 çay bardağı şeker
 
2 yumurta
 
1 çay bardağı un
 
1 paket şeftali jölesi
 
ÜZERİNE
 
300 gr. şeftali
 
 
Yapılışı:
 
Yağ, şeker, yumurta çırpılır. Un, vanilya ilave edilir. Kabartma tozuyla beraber hamur yapılır. Yağlı ufak bir kalıba dökülür. 170° de pişirilir.
 
Krema malzemeleri karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir.
 
Pişmiş ve soğumuş pastanın üzerine soğuttuğumuz krema her tarafına muntazam bir şekilde yayılır.
 
Üzerine kabukları soyulup dilimlenmiş şeftalileri dizilip, onun da üzerine şeftali jölesi konarak süslenir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ŞEFTALİLİ JÖLELİ TURTA Tarifleri Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |