| 
 
 
 | 
Şeftalili Bisküvili Tatlı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152711 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2020 
585 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
Krema için:
 
1 litre süt
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı toz şeker
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Şeftali sosu için:
 
2-3 adet şeftali
 
4 yemek kaşığı toz şeker
 
2 yemek kaşığı buğday nişastası
 
1 paket petibör bisküvi
 
 
Unu, tereyağında kavuruyoruz, üzerine sütü ve şekeri ekliyoruz. Kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz. Sosu için; şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeğinden ayırdıktan sonra rondoda çekiyoruz. İçine şeker ve nişastayı ekliyoruz. Şeftaliler iyice ezildikten sonra bir çay bardağı su ekleyerek kaynatıyoruz. Servis kaselerine önce muhallebiyi koyup biraz soğutuyoruz. Ardından bisküvi kırıntılarını ve sosu döküyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |