Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Şeftalili Baba Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Şeftalili Baba Tatlısı

Günseli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2005
Mesajlar: 77
Şehir: Kıyık/EDİRNE
Kısa URL: https://ml.md/lc10681
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2006
2,380 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme:
4 kahve fincanı un,
125 gr tereyağı,
3 yumurta,
3 çorba kaşığı süt,
1 çay kaşığı maya,
1 tutam tuz,
1 çorba kaşığı tozşeker.
Üstü için:
6 çorba kaşığı tozşeker,
1 limon,
1 su bardağı şeftali jölesi,
4 vişne şekerlemesi,
1 şeftali (çiğ veya reçel).

Yapılışı: 1 kahve fincanı un, ılık suda eritilmiş mayayla karıştırılıp hamur haline getirilir. Sonra bu hamur top biçiminde toplanır, sıcak bir yerde 15 dakika mayalanmaya bırakılır. Sonra hamur yoğurma mermerinin üzerine kalan un konur. Unun ortası çukurlaştırılır. Yumuşatılmış margarin bir tutam tuz, sütte eritilmiş şeker ve yumurta katılıp iyice yoğurulur. Bu hamura bir kenarda mayalanmaya bırakılmış diğer hamur katılır, iki hamur birlikte yoğurularak birbirine iyice karıştırılır. Sonra hamur top biçimine getirilip 4-5 saat dinlendirilir. Bu süre içinde hamur kabarıp iki misli büyüklüğe ulaşır. Hamur özleştirilerek iyice yoğurulur. Top durumuna getirilir. Tekrar özleştirilerek yoğurulur, top durumuna getirilir. Hamur bir kenarda bir saat daha dinlendirilir. Bir savarin kalıbını iyice yağladıktan sonra yarısına kadar hamur doldurulur. Çok kızgın fırına (190°C) sürülüp fırın hiç açılmadan yarım saat tutulur. Kalıp fırından çıkarılmadan önce hamura bir kibrit çöpü saplanır. Kuru çıkarsa hamurun iyice piştiği anlaşılır. Kibrit çöpü nemli veya hamurlu çıkarsa kalıp bir süre daha fırında tutulduktan sonra yine kibrit çöpüyle kontrol edilir, piştiğinde fırından çıkarılır. Diğer tarafta şurup hazırlanır. Şeker bir tencereye konur. Üzerine 1 bardak su ilave edilip kap ateşe oturtulur. Şurup koyu bir kıvama gelinceye kadar kaynatılır. Ateşten indirildikten sonra ılımaya bırakılır. Bir kutu şeftali jölesinden üzerindeki tarife göre 1 bardak jöle hazırlanır. Hamur piştiğinde kalıp fınndan çıkarılıp bir tabağa baş aşağı yerleştirilir, îyice soğumuş olan şurubu çektirilerek üzerine dökülür. Bunun üstüne bir fırçayla jöle sürülür. Bir kenarda soğumaya bırakılır, îyice soğuyuncaya kadar birkaç defa daha jöle sürülüp bitirilir. Tepesine bir şeftali yerleştirilir. Şeftalinin üstü ve yanları vişne şekerlemesiyle süslendikten sonra servis yapılır. İstenirse tatlı, büyük boy yapılmayıp küçük kalıplarda küçük boyda da yapılabilir. O zaman herkese bir küçük baba ikram edilebilir, bu çok daha hoş olur.


ML® Baba Tatlısı için tıklayın







Şeftalili Baba Tatlısı Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri



(1 adet Şeftalili Baba Tatlısı 76,620 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort