İpek Bozkurt
 
 
1 lt su
 
2/3 su bardağı şeker
 
6 poşet çay
 
2-3 cm taze zencefil kökü
 
1 limon suyu
 
1 su bardağı şeftali suyu
 
2-3 adet şeftali
 
 
Bir tencerenin içinde şekerle birlikte su kaynatılır, altı kapanır içine çay poşetleri konur ve üstü strech film ile örtülerek 10-15 dakika demlenmeye bırakılır.
 
Bu süre geçip ılınan çayın içine zencefil parçaları atılır.
 
Limon suyu ve sadece 1 şeftalinin dilimleri konarak, tekrar ağzı örtülerek en az 2 saat buzdolabında soğumaya bırakılır. 1 bardak şeftali suyu ve taze dilimlenmiş şeftaliler de eklenip karıştırılır ve çok bol buz konarak servis edilir.
 
 
 
  
 |