|
|
ŞEFTALİ AFRODİT |
|
vardar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
|
Kısa URL: https://ml.md/lc12036
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2007
3,440 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
4 yarma şeftali,
50 gram un,
175 gram toz şekeri,
30 gram tereyağı,
2 kaşık kakao,
100 gram acıbadem kurabiyesi,
50 gram fındık içi,
2 yumurta,
2 bardak süt,
1 limon,
Yapımı: Şeftalileri yıkadıktan sonra geniş bir tencereye koyun. Üzerine 100 gram toz şekerini ve sadece sarısı rendelenmiş bir tutam limon kabuğunu serptikten sonra çok az suyla orta ısılı ateşin üstüne oturtun. Şeftaliler yumuşayınca tencereyi ateşten indirin ve soğuması için bir kenara bırakın.
Soğuduktan sonra şeftalileri tencereden çıkararak kabuklarını soyun ve ortalarından yararak çekirdeklerini atın. Beri yanda fındık içlerini orta ısıdaki fırında birkaç dakika fırınladıktan sonra çıkarın ve tel bir süzgecin dış yani yuvarlak tarafının üstüne koyun, elinizle oğuşturarak zar gibi ince kabuklarını çıkarın. Sonra ince ince doğrayın. Kurabiyeleri ezdikten sonra bunları porselen bir kâseye boşaltın. Kıyılmış olan fındık içlerini, yumurta sarılarını kattıktan sonra iyice karıştırın. Sonra birbirine iyice yedirilmiş bu karışımı şeftalilerin içlerine doldurun.
Beri yanda tereyağını bir tencereye koyup ateşe oturtun. Yağ kızınca unu azar azar içine dökün ve tahta kaşıkla karıştırarak yağa yedirin. Un pembeleşince tencereyi ateşten indirin ve kakaoyu, kalan toz şekerini, 1 bardak sütü içine katın ve tahta kaşıkla karıştırarak bunları birbirine iyice yedirin. Kalan sütü de karıştırmaya ara vermeden yavaş yavaş katın. Bir tutam limon kabuğu rendesi de (sadece sarısı) kattıktan sonra tencereyi tekrar ateşin üstüne oturtun.
Karıştırmaya ara vermeden kremayı beş dakika kadar kaynatıp ateşten indirin ve soğuması için bir kenara bırakın. Soğuduktan sonra bu nefîs kremayı servis tabağına dizilmiş olan şeftalilerin üzerlerine dökün ve istediğiniz vakit servis yapın.
ML® Şeftali Buzda için tıklayın
|
|
ŞEFTALİ AFRODİT Tarifleri Ayva Tatlısı Tarifleri
|
|