| 
 
| 
 
 
 | 
 
Şefin Türlüsü | 
 
  | 
naz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2005 
Mesajlar: 85 Şehir: Nazilli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5904 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2006 
2,691 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
Taze fasulye:500gr
 
Kabak:1ad
 
Patlıcanİ:2ad
 
Havuç:1ad
 
Patates:2ad
 
Kuzu kemikli:250gr
 
Salça
 
Sıvıyağ:50ml
 
Margarin:50gr
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı pul biber
 
Maydonoz
 
Dere otu
 
Soğan:2ad
 
Kereviz yaprağı
 
Fesleğen
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Kuzu kemikli etimizi haşlayalım ve içine biraz tuz karabiber kabuklu patates, havuç, maydonoz, soğan, dereotu, kereviz yaprağı, fesleğen, ekleyip kaynatalım Tenceremize soğanlarımızla beraber fasülyelerimizi atıp kavuralım. Daha sonra havuçlarımızı atıp kavurmaya başlayalım, Havuçlardan sonra salçamzı eklayip kavuralım bu zaman sure içersinde etimiz pişmiş olur ve süzdürüp etlerimizi ayırdıktan sonra suyu atmayalım tencerede kaynaya dursun sebzeler artık çöp. Ve etsuyunu ekleyelim ve etlerimizi atıp kaynamaya bırakalım. Kuşbaşı dogradığımız kabak ve patlıcanı kızartalım tork havluya koyup yağlarını çektirelim. Fasulye ve havuç piştikten sonra tuzunu ve baharatlarını ayarlayalım ve kaynatıp kefini alalım. Sonra fırın kabımıza dökelim yemeğimizi üstne sırasıyla kabak, patlıcan, domates, biber ekleyip fırınlayalım.
 
 
 ML® Yaz Türlüsü için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Şefin Türlüsü Tarifleri Balkabağı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |