Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Cordon Bleu Tarifleri > ŞEFİN PATESİ (FRANSA) (1 adet - 73,971 defa bakıldı)

ŞEFİN PATESİ (FRANSA)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ŞEFİN PATESİ (FRANSA)

rikkat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380
Şehir: Çankaya - Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc15316
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2007
2,194 defa indirildi / yazdırıldı




PATE DU CHEF


30X11 ebadında dikdörtgen bir kalıp için
MALZEME :
500 gr. un
200 gr. margarin
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
175 gr. soğuk süt veya su (15 çorba kaşığı)
1 çay kaşığı limon suyu

YAPILIŞI :
Un, margarin, tuz ve şekeri bir kaç dakika iki ovucunuzun içi ile ovalayarak küçük parçacıklar halinde ufalanmasını temin ediniz
Sonra ortasını havuz gibi açıp suyu ilâve edip karıştırarak yoğurup bir hamur yapınız
Buzdolabına koyup yarım saat veya daha fazla bekletip ile parçaya kesiniz
Merdane ile alt ve üstlerine hafif un serperek ayrı ayrı iki milim kalınlığında açınız
Birisinin üzerine pateyi yapacağınız kalıbı kapatıp kalıbın ağzı büyüklüğünde bir hamur kesiniz
Diğer hamurla kalıbın içini üstten bir iki santim mesafe bırakarak kaplayınız
Hamur yırtılır diye korkmayınız, yırtılan yere başka bir hamur parçasını elinizle bastırıp yapıştırabilirsiniz
Aşağıdaki pate harcını hamurlu kabın içersine doldurunuz
Küt burunlu bıçak veya palet ile kalıbın kenarına paleti sokup hamurun bir santimlik kısmını içe kıvırınız
Kıvırdığınız kısma bir fırça ile çırpılmış yumurta sürüp diğer hamuru kapak gibi üzerine kapatınız
Ortasına beş altı santim kutrunda halka gibi ortası delik iki milim kalınlığında bir hamur koyunuz
Kenarlarını bir kıskaçla hamurların birbirine yapışmaması için çimdikleyiniz
Üzerine bir fırça ile çırpılmış yumurta sürünüz
Yirmi dakika buzdolabında dinlendirip tekrar üzerine fırça ile çırpılmış yumurta sürüp orta ateşli fırında kırkbeş elli dakika pişirip fırından çıkarınız
Altı veya daha fazla saat sonra soğuyunca keskin bir bıçakla dilimleyip servis ediniz
Veya ortası halka gibi delik hamurun içini kesip delik açınız ve patenin içine soğuk jelatin doldurup buzdolabında bir kaç saat bekletiniz ve jelatin donunca dilimleyerek servis ediniz

PATE HARCI :
İri kuşbaşı kesilmiş (sinirleri ve yağların alınmış buttan) 750 gr. dana, piyaz doğranmış 1 orta beyaz elma, 1 soğan, tuz, 2 adet karanfil, 1 yaprak defne, 5 adet tane karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 2 kahve fincanı rafine yağı

YAPILIŞI :
Dibi kalın bir tavaya rafine yağını kızdırıp etleri elma ve soğanı ilâve edip hızlı ateşte üç dört dakika sote yapıp tuz ve diğer baharatları ilâve edip karıştırınız
Buzdolabında birkaç saat soğutup ince aynalı et makinasından iki defa geçirip tekrar buzdolabında iyice soğutunuz
Sonra ağaç bir spatula ile bir kaç dakika karıştırıp kullanınız veya içine garnitür olarak iri zar biçimi kesilmiş yirmişer adet dil füme ve jambon ve kabukları ayikkınmış az yeşil fıstık karıştırıp kullanınız






ŞEFİN PATESİ (FRANSA) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet ŞEFİN PATESİ (FRANSA) 73,971 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort