| 
 
| 
 
 
 | 
 
SEBZELİ YAZ KEBABI | 
 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88835 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2013 
2,668 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi
 
Belmek Yemek Kitabı
 
 
 
1/2 kg. kuzu kuşbaşı
 
1 su bardağı pilavlık pirinç
 
1 su bardağı su
 
2 adet orta boy patlıcan
 
1 bardak süt
 
6 adet orta boy domates
 
6 adet sivri biber
 
1/2 çorba kaşığı toz şeker
 
150 gr. tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Şeker
 
1 çay kaşığı limon suyu
 
 
 
Domatesler, ortadan ikiye kesilip, içleri zedelenmeden çıkarılır. Dibi bombeli yuvarlak tencereye dizilir. Patlıcanlar, iri kuşbaşı şeklinde doğranır, tuzlu ve şekerli suda 10-15 dk. bekletildikten sonra sütün içerisine konur ve 5 dk. daha bekletilir. Daha sonra kızgın yağda kızartılır. Etler pişirilip patlıcanla harmanlanır, domateslerin içine doldurulur. Biraz toz şeker serpilip, sivri biber ilave edilir. En az 1 saat tuzlu suda beklemiş pirinç, yayılıp tuz, kara biber serpilir. İçleri çıkarılan domateslere 1 bardak su eklenip pişirilir. Daha sonra pirinçler üstüne ilave edilip pişirmeye devam edilir. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra üstüne tereyağ konup ters çevrilir ve servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
SEBZELİ YAZ KEBABI Tarifleri Beyti Tarifleri
 | 
 
 
 
 |