| 
 
 500 gram üzüm yaprağı
 Yarım bağ pazı
 1 bağ ıspanak
 Yarım bağ taze nane
 Yeşil soğan
 Maydanoz
 1 su bardağı pirinç
 Yarım su bardağı bulgur
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 çay kaşığı tarçın
 Karabiber
 Tuz
 
 Pazı, ıspanak, yeşil soğan, maydanoz ve taze naneyi güzelce yıkayın.
 Yıkadığınız sebzeleri ince ince doğrayın.
 Ardından pirinç ve bulguru da ekleyip karıştırın.
 Yağın yarısını ve baharatları da ekledikten sonra iç harcınız hazır.
 Üzüm yapraklarını haşlayın.
 Hazırladığınız iç harcı haşladığınız üzüm yapraklarına sarın.
 Sardığınız yaprakları tencereye dizin.
 Ayırdığınız yağı üzerine ilave edin.
 Az miktarda su da ekledikten sonra pişirin.
 
 
 |