| 
 
 Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 1/2 kilo üzüm yaprağı
 1/2 bağ pazı
 1 baş ıspanak
 Yeşil nane
 Yeşil soğan
 Maydanoz
 1 su bardağı pirinç
 1 su bardağı bulgur
 1,5 su bardağı fındık yağı
 1 çay kaşığı tarçın
 Karabiber
 Tuz
 Yenibahar
 
 Yeşil sebzeler ayıklanıp, yıkanır, ince ince kıyılır. Diğer malzemeler karıştırılıp harmanlanır. 1/2 bardak yağ ayrılarak geriye kalan karışıma ilave edilir. Hazırlanan karışım önceden haşlanmış üzüm yaprağına sarılır ve tencereye yerleştirilir. Ayrılan yağ üzerine ilave edilir. Az miktarda su ilave edilerek pişirilir. Soğuk olarak servis edilir.
 
 
  
 
 |