1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet pırasa
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
100 gr kültür mantarı
1 çay bardağı Sütaş Süt
2 su bardağı un
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı mısır yağı
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 adet domates
4 yaprak kıvırcık
Bir tutam maydanoz
1 su bardaği Sütaş Kaymaksız Yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
Bir tutam dereotu
Kabak, havuç, pırasa, soğan ve biber jülyen şeklinde doğranır, mantarlar ince şekilde kıyılır. Bir kabın içerisine tüm sebzeler koyulduktan sonra içerisine un, yumurta, tuz, süt ve mısır yağı ilave edilerek karıştırılır. El içerisinde şekillendirildikten sonra ayçiçek yağında kızartılıp pişirilir. Etrafı kıvırcık, domates ve maydanozla süslenir. Sütaş kaymaksız yoğurt bir karıştırma kasesinin içerisine alındıktan sonra içerisine ince kıyılmış dereotu ve sirke ilave edilerek sos kıvamına gelinceye kadar karıştırılıp hazırlamış olduğumuz mücverin etrafina gezdirilerek servis edilir.
Fotoğraf "Battal Ergazi" tarafından gönderildi. 05.08.2014
|