MALZEMELER
 
6 adet tavuk göğsü
 
2 yemek kaşığı margarin
 
20 adet yeşil soğan
 
1 adet sarı biber
 
1 adet kımızı biber
 
1 adet yeşil biber
 
1 adet kesme şeker
 
Tuz
 
Karabiber
 
SOS İÇİN:
 
2 yemek kaşığı ketçap
 
1 yemek kaşığı hardal
 
4 yemek kaşığı yoğurt
 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
 
1 su bardağı su
 
 
Tavuk göğüslerinin üzerine vurarak ivice inceltin.
 
Ketçap, hardal ve yoğurdu karıştırıp, sıvıyağ ile karabiber ekleyin.
 
Derin bir tavada, yeşil soğan ve küp küp kesilmiş renkli biberleri margarinle soteleyip, 5 dakika kavurun. Karabiber, tuz ve kesme şekeri ekleyin.
 
Tavukların içerisine, soğanlı karışımdan ilave edip, rulo şeklinde sarın. Tavukların dağılmaması için kürdanla tutturduktan sonra, fırın kabına yerleştirin.
 
Hardallı sosu, tavuk rulolarına sürüp, bir bardak su ilave edin. 35 dakika 175 derecelik fırında pişirin.
  
 |