| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sebzeli Tavuk Bonfile | 
 
  | 
Uyvar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.04.2011 
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64385 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2011 
2,082 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
2'şer adet kabak ve patlıcan
 
400 gr. ince dövülmüş tavuk bonfile
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı un
 
1.5 su bardağı süt
 
Tuz
 
 
Temizlenmiş kabak ve patlıcanları halka şeklinde kesin. Patlıcanların acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Elinizle sıkıp fazla suyunu alın. Tavuk etlerini daire şeklinde kesip kızartın. Aynı yağda kabağı ve patlıcanı da kızartın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve unu bir dakika kavurun. Sütü ekleyin, koyu bir beşamel sos hazırlayın. Sebze ve etin aralarına beşamel sos gezdirip üst üste dizin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sebzeli Tavuk Bonfile Tarifleri Hindi Tarifleri
 | 
 
 
 
 |