| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sebzeli Tas Kebabı | 
 
  | 
vira 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.08.2009 
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74124 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2012 
2,890 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
 
1 adet soğan
 
2 çorba kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
3 diş sarımsak
 
1 tutam tarçın
 
1/2 adet karnabahar
 
1 adet limon
 
Kimyon
 
Karabiber
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
1 adet kırmızı biber
 
1 adet közlenmiş patlıcan
 
Tuz
 
 
Eti, suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Suyu çeken etlerin üzerine tereyağını, tarçın, salçayı ve 1.5 su bardağı sıcak suyu ilave edip 20 dakika kadar pişirin. Bu arada karnabaharı da buharda pişirin. Közlenmiş patlıcanla ve közlenmiş kırmızı biberi karıştırın. Üzerine zeytinyağı ve limon ilave edin. Pişen etleri baharatla ezilmiş sarımsakla karıştırın. Eti, diğer malzemelerle birlikte servis edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "düdüklü" tarafından gönderildi. 24.11.2015
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sebzeli Tas Kebabı Tarifleri Beyti Tarifleri
 | 
 
 
 
 |