İmam Utar
6-7 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
3 adet kırmızı biber
3 adet yeşil dolmalık biber
1 adet havuç
50 gram tane mısır
1 çorba kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı sebze bulyon
2 çay kaşığı köri
3 diş sarmısak
Bir tutam tuz
1.5 su bardağı kaşar peyniri
2 adet yufka ekmeği
3-4 yaprak marul
Sıvıyağı geniş bir tavaya alıp, küp şeklinde doğranmış soğanları ve küçük kestiğiniz sarmısakları soteleyin.
İnce ince doğranmış kırmızı biberi, yeşil dolma biberi, havucu, sebze bulyonu, tane mısırı ve kaşar peynirini, tavaya ilave edip, 5 dakika daha soteleyiniz.
Pulbiberi, köri baharatını, tuzu karışıma ekleyerek karıştırın.
Karışımı yufka ekmeklerine yerleştirin.
Rulo yaparak sıvıyağda kızartın.
Ruloları eşit şekilde keserek yanında marulla servis yapın.
Not: Teksas ve Meksika mutfağının (Tex-Mex) yemeğidir.

|