| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sebzeli Sucuklu Milföy Böreği | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113817 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2015 
1,669 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.aytac.com.tr
 
 
6 kare milföy hamuru
 
1 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
100 g AYTAÇ - PİLİÇ SUCUK
 
1 adet havuç
 
400 g mantar
 
1 adet kırmızı biber
 
Tuz
 
Çekilmiş tane karabiber
 
100 ml krema
 
1 tatlı kaşığı un
 
 
1 Milföy hamurlarını kenarlarından 2 cm boşluk bırakarak bıçağın ucu ile kare şeklinde çizin.
 
2 Yumurtayı küçük bir kâseye alarak 1 yemek kaşığı su ile çırpın ve hamurların üzerine sürün.
 
3 Buzdolabında 30 dakika dinlendirdikten sonra 220 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.
 
4 Fırından aldıktan sonra ortasında oluşan kare kısmı dikkatlice çıkarın. Soğumaya bırakın.
 
5 AYTAÇ - PİLİÇ SUCUK, mantar, havuç ve biberi küp küp doğrayın.
 
6 Tereyağı ve zeytinyağını ısıtın, sebzeleri ekleyerek yumuşayıncaya kadar soteleyin. Tuz ve çekilmiş tane karabiber ile lezzetlendirin.
 
7 Un ekleyin, 2 dakika yüksek ateşte kavurun.
 
8 Kremayı ekleyerek 1 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın.
 
9 AYTAÇ - PİLİÇ SUCUKları ayrı bir tavada soteleyin ve sebze karışımına ekleyin, karıştırın.
 
10 AYTAÇ - PİLİÇ SUCUKlu sebze karışımını milföylerin içlerine doldurun, servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sebzeli Sucuklu Milföy Böreği Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |