2 kalın dilim somon
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
2 patates
 
2 kabak
 
Maydanoz, dereotu, nane
 
1 marul
 
Yarım kırmızı soğan
 
1 limon, brokoli, mısır, sivribiber
 
 
Patatesleri yuvarlak kesen bir kesme aletiyle top top şekillendirin. Suda 10 dakika kadar haşlayın. Süzüp üzerine limon suyu sıkın. Yeşillikleri irice doğrayıp servis kâsesine aktarın. Üzerine patatesleri, doğranmış soğanı ekleyin. Tavadaki zeytinyağı ve tereyağında, doğranmış kabak, biber ve brokoliyi kırmızı soğanla birlikte 10 dakika kadar sote edin. Diğer yandan somonu tereyağında ızgara yapın. Sebzelerin üzerine yerleştirip soğumadan afiyetle yiyin.
  
 |