500 gram kıyma orta yağlı
 
2 dilim ekmek içi
 
1 adet yumurta
 
1 adet soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber, kekik
 
Yağlı kağıt
 
1 adet havuç
 
2 adet haşlanmış yumurta
 
1 çay bardağı bezelye
 
Sosu için:
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı un
 
1 çay bardağı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Köfteyi yoğurup uzun dikdörtgen şeklinde inceltin. İçine haşlanmış bezelye, yumurta ve havucu koyup sarın ve fırın tepsisine dizin. Fırında 200 derecede 30 dakika pişirin. Tencerede salça, un, tereyağı ve suyu kaynatıp sos yapın. Fırından çıkan köftenin üzerine sosunu dökün. 5 dakika daha pişirip dilimleyerek sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
  
 |