Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
1 adet bütün (1,5 kiloluk) tavuk
 
1 adet orta boy havuç
 
1 çay bardağı bezelye
 
1 adet orta boy patates
 
5 adet yumurta
 
Yeterince galeta unu
 
1 su bardağı krema
 
½ çay kaşığı karabiber
 
½ çay kaşığı tuz
 
 
Bütün tavuğun kemikleri, tavuk parçalanmadan ayıklanarak, biftek gibi dövülür.
 
Yumurtalar çırpılarak, içine kremayı, baharatı, tavla zarı şeklinde doğrandıktan sonra haşlanmış patatesi, havucu ve bezelyeyi ilave edilerek karıştırılır.
 
Yeterince galeta unu ilave ederek, muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edilir.
 
Tavuğu alüminyum folyo üzerine yayarak, üzerine hazırlanan karışım yayılır.
 
Tavuk sigara böreği gibi sarıldıktan sonrap, alüminyum folyo ile tamamen üzeri kapatılarak, sarılır ve iki ucunu bükerek sıkıştırılır.
 
Fırın tepsisine yerleştirip, önceden 170 0Cye kadar ısıtılan fırında 45 dakika pişirilir.
 
Fırından çıkartıp, folyoları alındıktan sonra, tekrar kızarıncaya kadar fırınlanır.
 
Nar gibi kızarınca, dilimleyerek sıcak sıcak servis yapılır.
  
 |