|
|
Sebzeli Piliç Sarma |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc55420
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2010
2,312 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet Banvit Piliç Göğüs Bonfile
4 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı kişniş (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köri
4 tatlı kaşığı peynir (rendelenmiş)
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet pırasa (kabak veya fasulye de olabilir)
4 adet taze soğan
4 dal maydanoz
8 adet taze soğan (yeşil kısımları)
Sebzeleri 10 cm. boyunda şerit şeklinde kesin.
Etleri iki streç arasında döverek inceltin.
Her birinin üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı gezdirin, kişniş, karabiber, köri ve peynir serpin.
Etlerin geniş tarafına etten 2-3 cm. dışarıda kalacak şekilde sebzelerden 2şer adet ve maydanoz koyup sıkıca sarın.
Taze soğanın yeşil kısımlarını kaynar suda yumuşatın ve 2şer adedi ile etleri bağlayın.
Kalan zeytinyağını bir fırın kabına gezdirin, ruloları dizip hafifçe sallayarak etlerin her tarafını yağlayın.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında etlerin üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 20 - 25 dak. pişirin.
Arzu ederseniz bademli pilav ile sıcak olarak servis yapın.
|
|
Sebzeli Piliç Sarma Tarifleri Banvit Yemek Tarifleri
|
|