MALZEMELER
 
6 adet piliç budu
 
1 küçük soğan
 
3 küçük boy havuç
 
3 küçük boy patates ( haslanmis)
 
250 gr mantar
 
Tuz-karabiber Üstü için:
 
1 tatli kasigi domates salçasi
 
1 çay kasigi toz seker
 
1 tatli kasigi limon suyu
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Piliç budlarini ayiklanmis ve ortadan bölünmüs soğan ve havuçlarla birlikte
 
çelik tencereye koyup, 2 bardak su, tuz ve karabiber katarak kisik ateste
 
15 dakika haslayin.
 
Bir firin kabinin içine önce yuvarlak dogranmis patatesleri yerlestirin.
 
Üzerine butlari siralayin. Aralarina haslanmis ve dogranmis havuç ve
 
mantarlari koyun.
 
Salça, seker, limon suyu, biraz tuz ve karabiberi, 1 bardak piliç suyuyla
 
karistirip yemegin üzerine gezdirin. Servisten önce, 200 derece isitilmis
 
elektrikli firinda, 20 dk hafif pembe renkte kizartin
  
 |