| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sebzeli Pazı Sarma | 
 
  | 
Fortuna 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2011 
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69070 
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2011 
2,751 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kilo pazı
 
1 su bardağı yeşil mercimek
 
1 adet soğan
 
1 adet patates
 
1 adet pırasa
 
1 adet havuç
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Tuz, karabiber, kimyon
 
1 demet maydanoz
 
 
Soğanı rendeleyip sıvı yağında 5 dakika kavurun. Üzerine kıyılmış pırasa, rendelenmiş havuç ve patatesi koyup 5 dakika daha pişirin. Haşlanmış yeşil mercimeği de katıp ocaktan alın. İçine baharat ve kıyılmış maydanozu ekleyip iç harcını hazırlayın. Pazı yapraklarını sıcak suyun içinde 5 dakika tutup çıkartın. Yaprakların içine iç malzemeden yerleştirip zarf gibi iri katlayın ve tepsiye dizin. Üzerine bir su bardağı su döküp 20 dakika pişirip sıcak servise sunun.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sebzeli Pazı Sarma Tarifleri Acur Dolması Tarifleri
 | 
 
 
 
 |