Nilgün Tatlı
6 adet kırmızı pancar
1 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet küp doğranmış havuç
2’şer adet patates ve domates
Yarım çay bardağı konserve bezelye
1 çay kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı pekmez
Tuz, karabiber
1 su bardağı su
Üzeri için:
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun.
Havucu ekleyip kavurmaya devam edin.
Küp doğranmış patates ve domates, bezelye, zencefil, pekmez, tuz ve karabiber ilave edip 1-2 defa daha çevirip tencereyi bir kenara alın.
Diğer tarafta pancarları 10 dakika kadar haşlayıp içlerini oyun.
Hazırladığınız harcı içlerine doldurup üzerlerine kaşar peyniri serpin.
Dolmaları fırın tepsisine dizip suyu ekleyin.
Üzerine kaşar peyniri koyun.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.

|