| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Palamut 1 Kg.
 Kuru soğan 2 Orta boy
 Maydanoz 1/2 Demet
 Domates 1 Büyük boy
 Karabiber 1/2 Çay kaşığı
 Patates 2 Orta Boy
 Su  1/2 Çay bardağı
 Sıvı yağ
 Tuz
 
 Balıklar temizlenip yıkanır. Dilim dilim doğranır. Kuru soğan verevine doğranır. Tuzlanır. Yıkanıp sıkılır. İçine kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz konur. Yağlanmış tepsiye yuvarlak kesilmiş patatesler dizilir. Üstüne harcın yarısı döşenerek balıklar dizilir. Harcın diğer yarısı da balıkların üzerine yayılır. Soyulup doğranmış domates en üste konur. Su ilave edilir. Az sıvı yağ gezdirilir. Fırında pişirilir.
 
 Not: Hamsi de aynı biçimde pişirilir.
 
 
  
 
 |