| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Fırınlanmış mısır unu 1 Kg.
 Pırasa 1 Sap
 Kuru soğan 2 Orta boy
 Sıvı yağ 1 Çay bardağı
 Maydanoz 6 sap
 Karabiber 1 Çay kaşığı
 Kıyma 2 Yemek kaşığı
 Toz şeker 2 Tatlı kaşığı
 Tuz
 
 Kuru soğan ince ince doğranır. Sıvı yağda kavrulur. İçine kıyma, karabiber, tuz, kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış pırasa konarak kavurmaya devam edilir. Pırasalar pişince ateşten alınır. Ilınınca mısır unu ve toz şeker ilave edilerek yoğrulur. Yağlanmış tepsiye döşenir. Pişmeden bıçakla dilimlenir. Fırında pişirilir.
 
 Not: Pırasanın yeşil kısmı kullanılır.
 
 
  
 
 |