| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sebzeli Mısır Bazlama | 
 
  | 
yaman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.04.2011 
Mesajlar: 39 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63474 
Gönderme Tarihi: 26.May.2011 
2,622 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 İkbal Gürpınar
 
 
1 adet kabak
 
1 adet havuç
 
1 adet soğan
 
1 adet al biber
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
100 gr taze kaşar rendesi
 
Bazlama hamuru için
 
2 bardak mısır unu
 
1 bardak buğday unu
 
Yarım paket yaş maya
 
1 çay bardağı ılık süt
 
100 gr erimiş tereyağı
 
1 adet kesme şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Bazlama hamuru için yaş maya ılık süt ve şeker ile eritilir. Mısır unu ve buğday unu ilave edilerek yoğrulur. En son olarak tuz ve erimiş tereyağı eklenerek hamurumuz 1 saat kadar oda sıcaklığında mayalanmaya bırakılır. Sebzelerimiz jülyen(Uzun uzun) doğranır. Bir yandan doğranmış olan kabaklar, al biberler ve havuçlar soğanlarla birlikte zeytinyağında sotelenir. Biraz tuz eklenerek ocaktan indirilir. Taze kaşarla karıştırılarak beklemeye alınır. Mayalanan hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak yanmaz bir tavada arkalı önlü pişirilir. Pişen bazlamalarımız arasına sebzeli karışımdan yayılarak servis edilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sebzeli Mısır Bazlama Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |