Malzemeler
 
1/2 tavuk göğsü (haşlanmış)
 
1 orta boy havuç
 
250 gr mantar (haşlanmış)
 
100 gr bezelye (haşlanmış)
 
1/2 demet dereotu
 
1/4 limon suyu
 
4 çorba kaşığı mayonez
 
1 çorba kaşığı kapari turşu
 
su (arzuya göre)
 
4-5 kornişon turşu
 
tuz
 
karabiber
 
 
Mantarları limonlu su ile yumuşayana dek haşlayarak süzgece alıp suyunu süzelim ve ince, uzun dilimler halinde keselim. Haşlanmış tavuk etini kemiklerinden ayırarak, iri parçalar halinde doğrayalım. Turşuyu ince dilimleyelim. Havucu rendeleyelim. Dereotunu kıyalım, salata harcını bir kapta birleştirip içine haşlanmış bezelyeleri, kapari turşusunu, mayonezi, limon suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Salatayı servis tabağına alıp servis yapalım.
  
 |