| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sebzeli Marine Uskumru | 
 
  | 
turşucu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.09.2013 
Mesajlar: 26 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92561 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2013 
1,912 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg uskumru
 
1 adet soğan
 
1 adet havuç
 
1 adet soyulmuş kereviz
 
1 su bardağı balık suyu
 
1 avuç Beyaz lahana
 
1 su bardağı Sirke
 
Yarım çorba kaşığı margarin
 
1 tutam Tuz, Karabiber
 
 
Uskumruları ayıklayıp temizledikten sonra filetosunu çıkartın. Filetoları cam veya çelik kabın içine dizin.
 
Havucu, kerevizi ve soğanı küçük küpler şeklinde doğradıktan sonra tencereye aktarın. 1 su bardağı balık suyu, 1 su bardağı sirke, 1 su bardağı su ile pişirin. Sebzeler kaynayınca ocağı kapatın.
 
Uskumruların üzerine soğumaya bıraktığınız sebzeleri suyuyla aktarıp 2 saat buzdolabında marine edin.
 
Uskumru filetolarını kabın içinden çıkartıp yağını kağıt peçeteyle alın. Uskumru filetolarını erittiğiniz yarım çorba kaşığı margarin ile soteleyin. Filetoları tavadan alın. Sebzeleri süzüp aynı tavada 3 dakika soteleyin. Tuz ve karabiber serpin.
 
Beyaz lahanayı jülyen kesin. Servis yapacağınız tabağa jülyen doğranmış lahanayı yerleştirin. Üzerine uskumru filetolarını dizin. Sebzeleri filetoların üzerine ve tabağın kenarına paylaştırıp servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sebzeli Marine Uskumru Tarifleri Alabalık Tarifleri
 | 
 
 
 
 |