| 
 
 
 | 
Sebzeli Makarna | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183979 
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2025 
88 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket makarna (tercihen spagetti veya penne)
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 adet kabak
 
1 adet havuç
 
1 adet kırmızı biber
 
1/2 su bardağı mısır
 
2 diş sarımsak
 
Tuz ve karabiber
 
Birkaç dal taze fesleğen (isteğe bağlı)
 
 
Makarnayı bol tuzlu kaynar suda, paket talimatına göre haşlayın. Ardından süzün ve kenara alın. Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın.
 
Sarımsakları ince ince doğrayın ve tavaya ekleyin, kokusu çıkana kadar soteleyin.
 
Kabak, havuç ve kırmızı biberi küçük küçük doğrayıp tavaya ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar 5-7 dakika pişirin.
 
Haşlanmış mısırı ekleyin, biraz karıştırın ve tuz, karabiberle tatlandırın. Haşladığınız makarnayı tavaya ekleyin, iyice karıştırın.
 
Dilerseniz taze fesleğen ile süsleyip sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Makarna | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182481 
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2025 
57 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.haberturk.com
 
 
1 paket makarna
 
1 adet kabak
 
1 adet havuç
 
1 adet kırmızı biber
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz, karabiber
 
 
Makarnayı haşlayıp süzün.
 
Doğranmış sebzeleri zeytinyağında soteleyin ve baharatları ekleyin.
 
Haşlanmış makarnayı sebzelerle karıştırarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Makarna | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171110 
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2023 
317 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Kabak 2 Adet
 
Taze Kaşar 1 Çay Bardağı
 
Sızma Zeytinyağı 4 Çorba Kaşığı
 
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
 
Papyon Makarna 1 Paket
 
Dereotu 1 Tutam
 
Karabiber 1 Tutam
 
Havuç 1 Adet
 
Sarımsak 1 Adet
 
Bezelye Konserve 50 Gram
 
 
Makarnayı istenilen kıvama gelinceye kadar haşlayın.süzün.kabak ve havucu ince şeritler halinde kesin.
 
Zeytinyağı, sarımsak havuç ve zeytinyağını tencereye koyup yüksek ateşte 4-5 dakika kavurun. kabak ve bezelyeleri ilave edip bir süre pişirin.
 
Tuzu ve karabiberi ilave edin.
 
Makarna ve sebzeleri büyük bir kaba koyup karıştırın, dereotu ve rendelenmiş kaşarıda üzerine serpiştirdikten sonra sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Makarna | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161803 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2021 
273 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 paket makarna
 
1 adet soğan
 
1 adet kereviz sapı
 
1 adet havuç
 
1 adet yeşil biber
 
2 adet domates
 
1 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Tuz
 
1 çay kaşığı şeker
 
1 tutam kıyılmış taze nane
 
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Geniş bir tavada yağı kızdırıp yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı kavurun.
 
Salçayı ekleyip 1-2 dk. daha kavurun.
 
Minik minik doğranmış kereviz sapı, havuç ve biberi ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
 
Rendelenmiş domatesi ekleyip karıştırın.
 
Kapağını kapatıp kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.
 
Tuz, şeker ve baharatlarını ekleyip karıştırın ve altını iyice kısıp pişirmeye devam edin.
 
Makarnayı paketin üzerindeki talimatları takip ederek haşlayın süzün ve sosun içine alın.
 
Makarnaları ezmeden harmanlayarak 2-3 dk. daha pişirin.
 
Dilerseniz peynir rendesiyle servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Makarna | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151928 
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2020 
624 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket makarna (500 g)
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet kırmızı dolmalık biber
 
1 adet sarı dolmalık biber
 
3 adet yeşil biber
 
1 adet havuç
 
Yarım çay bardağından biraz fazla soya sosu
 
Tuz
 
6 yemek kaşığı sıvı yağ
 
7 su bardağı kaynar su
 
 
Derin bir tencereye 7 su bardağı suyu ekleyip 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin. Ocağın altın açın ve kaynamaya başlayınca 1 çay kaşığı tuz ilave edip 1 paket makarnayı ekleyin. Ortalama 8 - 10 dakika haşlayın. Haşlanan makarnayı bir süzgeç yardımıyla süzün. Ayrı bir tavada 6 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve halka halka doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar yumuşayınca üzerine kırmızı, sarı ve yeşil biberleri ekleyin. Biberlerde kavrulunca ince uzun doğranmış havuçları ekleyin. Bütün hepsi piştiğinde son olarak soya sosunu üzerine dökün ve 1 - 2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Makarnayı haşladığınız tencerenin içerisinde makarnayla sebzeleri birleştirin. Servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Makarna | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144344 
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2019 
1,640 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket makarna
 
Yarım bardak donmuş veya taze bezelye
 
200 gram brokoli
 
150 gram taze mantar
 
3 diş sarımsak
 
25 gram tereyağı
 
75 gram rendelenmiş parmesan veya kaşar peyniri
 
 
Makarnaları üzerindeki tarife göre haşlayın. Presten geçirilmiş sarımsakları hafifçe tereyağında çevirin. Ortadan kesilmiş mantarları ilave edin. Mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra ateşi kısın. Bu karışıma daha önce haşlanan bezelye ve hafif haşlanan brokoliyi de ilave edin. 
 
Sebzeli sosu suyu süzülmüş sıcak makarnaya döküp üzerine de rendelenmiş peynir yayın.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Makarna | 
  | 
şevkat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.07.2017 
Mesajlar: 25 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc126987 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2017 
1,101 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sultanmarketing.kz
 
 
400 g Sultan dirsek veya midye makarna
 
2 yemek kaşığı bitki yağı
 
1 adet soğan
 
1 adet havuç
 
1 demet kereviz
 
500 g ıspanak
 
2 adet domates
 
1,5 litre su
 
Maydanoz
 
3 diş sarımsak
 
50 g rendelenmis peynir
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Soğan, havuç ve kerevizi ince olarak doğrayın. Tuz, biber ve su ekleyip 20 dakika pişirin. Ispanağı doğrayip sebzeye ekleyin ve yine 10 dakika pişirin.
 
Kabugu temizlenmiş domatesi dörtgen şeklinde doğrayıp ince kesilmis sarımsakla birlikte tencereye atın.
 
Midye ya da dirsek makarnasını tuzlu suda 10-12 dakika pişirin (1 litre suda 100 g makarna). Suyunu dökün.
 
Makarnaları servis yapilacak kaplara koyun ve üzerine rendelenmis peyniri ve hazır sosu dökün.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Makarna | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111550 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2015 
1,800 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.goymen.com.tr
 
 
500 gr mantı makarna
 
Doğranmış 1 orta boy soğan
 
1 dal dilimlenmiş kereviz yaprağı
 
2 diş dövülmüş sarımsak
 
1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
 
1 kg soyulup doğranmış olgun domates
 
1 su bardağı dilimlenmiş taze mantar
 
1/2 su bardağı doğranmış yeşil biber
 
1 tatlı kaşığı kurutulmuş toz adaçayı
 
1/2 tatlı kaşığı şeker
 
1/4 tatlı kaşığı tuz
 
1/8 tatlı kaşığı biber
 
1 cm dilimlenmiş 1 küçük kabak
 
250 gr bamya makarna
 
 
 
Sos için; geniş bir tencerede soğan, kereviz ve sarımsağı, yağda yumuşayıncaya dek çevirin. Domatesleri, mantarları, yeşil biberi, adaçayını, şekeri, tuzu ve biberi ekleyip, kaynamaya başlayıncaya dek karıştırın. Altını kısıp, 40 dakika kadar kapağını kapatmadan pişmeye bırakın. Kabakları ekleyip, yaklaşık 5 dakika kadar, kabak yumuşayıncaya dek pişirmeye devam edin. Bamya makarnayı haşlayıp, süzün ve sosla karıştırarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Makarna | 
  | 
susu 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 16.05.2015 
Mesajlar: 17 Şehir: Polatlı-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107655 
Gönderme Tarihi: 17.May.2015 
1,555 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket penne ya da kelebek makarna
 
1 adet kabak
 
1 adet havuç
 
1 adet soğan
 
1 adet patlıcan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
 
3 çorba kaşığı çiğ krema
 
 
Tencereye suyu koyup kaynatın. İçine tuzu ve makarnayı bırakıp 10 dakika pişirin. Bu arada tavada tereyağını eritin, küp doğranmış soğan, kabak, havuç ve patlıcanı 3 dakika sote edin. İçine baharatları ve süzülmüş makarnayı koyup karıştırın. Servis yapmadan önce içine çiğ kremayı eklerseniz makarnanız daha da lezzetli olacaktır. Sıcak sıcak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 18.06.2025
  
 | 
Sebzeli Makarna | 
  | 
bindal 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2014 
Mesajlar: 23 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102692 
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2014 
1,807 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket spagetti
 
2 adet havuç
 
1 adet kabak
 
1 adet soğan
 
1 adet patlıcan
 
Yarım demet maydanoz
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Makarnayı 20 dakika kadar haşlayıp süzün. Tencereye tereyağını koyup erimeye bırakın. Üzerine süzülmüş makarnaları ekleyip karıştırın. Tavada tüm sebzeleri yağda kavurun. Servis tabağına makarnayı alıp sebzeleri üzerine dökün. Servis yaparken bol maydanoz serpin ve sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Sebzeli Makarna | 
  | 
Sunam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.06.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99304 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2014 
1,601 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet patates
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet biber
 
1 kase domates sosu
 
2 yemek kaşığı salça
 
2 yemek kaşığı margarin
 
1 paket makarna
 
1 adet tavuk bulyon
 
1 adet havuç
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
 
Soğanları ince ince doğrayın yağda kavurun. Salçayı katıp devam edin. Doğranmış biberi, havucu, patatesi hep beraber kızartın. Kızardıktan sonra domates sosu ve tuzu ekleyin. Ayrı bir tencerede ister kavurma makarna yapın ister haşlama ama suyunu muhakkak süzelim. Makarna piştikten sonra hazırladığımız sosu da katın hep beraber karıştırın.
  
 | 
Sebzeli Makarna | 
  | 
fado 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.11.2013 
Mesajlar: 43 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93576 
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2013 
1,734 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket makarna 
 
1 adet kabak 
 
1 adet soğan 
 
1 adet kırmızı biber 
 
4 adet dolmalık yeşil biber 
 
3 diş sarımsak 
 
1 adet havuç 
 
100 gr. brokoli 
 
100 gr. karnabahar 
 
2 çorba kaşığı tereyağı 
 
Tuz 
 
 
Bol suya tuz koyup kaynatın. Kaynayan suyun içine makarnayı atın. Üzerine metal bir süzgeç yerleştirip doğradığınız sebzeleri içine koyun. Sebzeleri, makarnanın buharıyla pişirin. Makarna pişince süzün. Büyük bir tavaya tereyağını koyun, makarnayı ve sebzeleri üç dakika soteleyin.
  
 | 
Sebzeli Makarna | 
  | 
pişmiş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.09.2013 
Mesajlar: 26 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92290 
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2013 
1,865 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram makarna
 
1 kabak
 
1 soğan
 
1 kırmızıbiber
 
4 dolmalık yeşilbiber
 
3 diş sarımsak
 
1 havuç
 
100 gram brokoli
 
100 gram karnabahar
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Makarnayı pişirin. Sebzeleri uzun uzun doğrayın. Buharda pişiren mutfak aletiniz varsa sebzeleri içine yerleştirip pişirin, yoksa tencerede makarna pişerken üzerine bir metal süzgeç yerleştirip sebzeleri koyun. Makarnanın buharıyla sebzeler pek güzel pişiyor. Daha sonra hepsini büyük bir tavada tereyağında üç dakika sote edin. Servis tabağına alıp ikram edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "TAMYOL" tarafından gönderildi. 29.12.2014
  
 | 
Sebzeli Makarna | 
  | 
tarhana 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.09.2013 
Mesajlar: 22 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92059 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2013 
1,964 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 paket makarna 
 
1 adet kabak 
 
1 adet domates 
 
1 adet kırmızı biber 
 
1 adet patlıcan 
 
2 çorba kaşığı tereyağı 
 
Tuz 
 
Karabiber 
 
Kırmızı biber 
 
 
Makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Tavada tereyağını eritip küp küp doğranmış soğan, kabak, havuç ve patlıcanı üç dakika sote edin. İçine baharatları ve makarnayı koyup servis yapın.
  
 | 
Sebzeli Makarna | 
  | 
bebeto 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.12.2012 
Mesajlar: 83 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84727 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2012 
1,992 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kabak
 
2 domates
 
200 gram fasulye
 
1 kırmızı dolmalık biber
 
2 su bardağı makarna
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 su bardağı haşlanmış bezelye
 
1 çorba kaşığı hardal
 
1 çorba kaşığı kekik, kırmızı pul biber
 
 
Makarnaları haşlayıp süzün. Kabakları halka şeklinde dilimleyin. Üzerine biraz yağ sürüp ızgarada pişirin. Fasulyeleri de haşlayıp süsün. Domatesleri doğrayıp, biberleri küp şeklinde ince kıyın.  Tavada tüm doğranmış sebzeleri 10 dakika sote edin.Daha sonra hepsini bir tabakta toplayıp karıştırın. Üzerine hardal, zeytinyağı ve baharlarla bir sos hazırlayıp dökün.  Sıcak ya da  soğuk olarak servis yapın.
  
 | 
Sebzeli Makarna | 
  | 
Ankara Rüzgarı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.04.2010 
Mesajlar: 61 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76287 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2012 
1,985 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket makarna 
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ 
 
2 su bardağı su 
 
1 adet soğan 
 
3 adet sivri biber 
 
1 adet havuç 
 
3 adet orta boy domates  
 
Tuz
 
Üzerine:
 
8-10 dal maydanoz  
 
 
Makarnayı yarım çorba kaşığı sıvı yağ ve tuz ilave ettiğiniz suda haşlayın. Haşlama suyundan 1 bardak ayırıp makarnayı süzün. Diğer taraftan 2 çorba kaşığı sıvı yağda ince kıyılmış soğan ve sivri biberi soteleyin. Rendelenmiş havuç ve domatesi ilave edip sotelemeye devam edin. Ayırdığınız makarna suyunu, sosun üzerine döküp 5 dakika daha kaynatın ve pişen makarnanın üzerine dökün. Bütün malzemeyi bir kere karıştırdıktan sonra, ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Tencerenin ağzını kapatıp 5 dakika dinlendirin. Sıcak sıcak ikram edin.
  
 | 
Sebzeli Makarna | 
  | 
tekkaş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2011 
Mesajlar: 68 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75822 
Gönderme Tarihi: 17.May.2012 
2,263 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr karnabahar
 
10 adet mantar
 
2 adet Knorr Bulyon (et ya da tavuk)
 
1 paket penne makarna
 
250 gr brokoli
 
3 diş sarımsak
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
10 adet brüksel lahanası
 
1 tatlı kaşığı pulbiber
 
 
Öncelikle Wok tavanın içine, yıkayıp küçük dallara ayırdığımız brokoli, karnıbahar, ikiye böldüğümüz brüksel lahanaları, 4'e böldüğümüz mantarları 3 diş rendelenmiş sarımsak, tuz, biber, nane ve kekiği çiğ olarak koyuyoruz. Ocağa aldığımız yemeği 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. Sebzeler pişirken 1 paket penne makarnayı, kaynamış içine biraz zeytinyağı ve 2 adet knorr bulyon eklenmiş sıcak suyun içine atıp, yaklaşık 15 dakika kadar pişiriyoruz. Haşlanmış makarnaları büyük bir borcamın içine alıp üzerine pişirdiğimiz sebzeleri ilave ediyoruz. Sıcak servis ediyoruz.
  
 | 
Sebzeli Makarna | 
  | 
gupse 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.02.2012 
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72307 
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2012 
2,062 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket yüksük makarna
 
2 çorba kaşığı tereyağ
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 diş sarımsak
 
1 su bardağı doğranmış mantar
 
100 gr. Tereyağ
 
1 su bardağı un
 
5 bardak süt (sıcak)
 
300 gr. Kaşar peyniri
 
5 tane taze soğan
 
1 su bardağı bezelye
 
 
Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayın ve süzün. Zeytinyağını ve tereyağını ısıtın. Sarımsak ve mantarı ilave edin. Kısık ateşte mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Diğer bir tavada tereyağla unu sararıncaya kadar kavurun ateşten alın. Sıcak sütü ilave edin iyice karıştırın. Tekrar ateşe koyun boza kıvamında pişirin. Peynirin yarısını ilave edin harmanlayın. Haşlanmış makarna mantarlı karışımı taze soğan bezelye ve hazırladığınız sosun yarısını koyup harmanlayın. Fırın kabına yayın. Kalan sosu üzerine yayın peynir serpin önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  
 | 
Sebzeli Makarna | 
  | 
sar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.08.2011 
Mesajlar: 48 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68355 
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2011 
2,200 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket makarna
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
2 su bardağı su
 
1 adet soğan
 
3 adet sivri biber
 
1 adet havuç
 
3 adet orta boy domates
 
Tuz
 
Üzerine:
 
8-10 dal maydanoz
 
 
Makarnayı yarım çorba kaşığı sıvıyağ ve tuz ilave ettiğiniz suda haşlayın. 1 bardak haşlama suyundan ayırıp makarnayı süzün. Diğer taraftan 2 çorba kaşığı sıvıyağda ince kıyılmış soğan ve sivri biberi soteleyin. Rendelenmiş havuç ve domatesi ilave edip sotelemeye devam edin. Ayırdığınız makarna suyunu, sosun üzerine döküp 5 dakika daha kaynatın ve pişen makarnanın üzerine dökün. Bütün malzemeyi bir kere karıştırdıktan sonra, ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Tencerenin ağzını kapatıp 5 dakika dinlendirin. Sıcak sıcak ikram edin.
  
 | 
Sebzeli Makarna | 
  | 
altın elma 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.08.2009 
Mesajlar: 83 Şehir: Afyonkarahisar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc41184 
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2009 
2,438 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 kişilik gerekli malzeme:
 
500 gr kelebek makarna
 
100 gr mantar
 
1 kabak
 
1 patlıcan
 
1 havuç
 
1 dolmalık sarıbiber
 
1 dolmalık kırmızıbiber
 
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
200 gr hazır domates sosu
 
 
1. Makarnayı tuzlu kaynar suda 6 dakika haşlayın. Süzgece alıp suyunu süzün. Sebzeleri temizleyip küçük küçük doğrayın.
 
2. Sebzeleri kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp süzün. Teflon tavada zeytinyağını ısıtıp sebzeleri 3 dakika soteleyin. Domates sosunu ilave edip kısık ateşte 5 dakika pişirin.
 
3. Makarnayı sebzeli karışıma ekleyip harmanlayın. Servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |