Malzemeler:
 
1 kg. dilimlenmiş kuzu budu
 
1 adet kuru soğan
 
6 adet patates
 
3 adet havuç
 
3 adet sivri biber
 
5-6 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Yapılışı:
 
iri parçalar halinde dilimlenmiş eti düdüklü tencereye koyun. Soğanı ve biberleri bütün olarak, patatesler küçükse bütün, değilse ikiye üçe bölerek, havucu uzunlamasına dörde keserek etlerin üzerine ekleyin. Dört-beş bardak sıcak su ve tuz, karabiber, kekik ilave edin. Tencereyi kapatıp, ateşe oturtun. Buhar çıktıktan sonra 25-30 dk. pişirin. Ateşten indirdikten sonra içine ezilmiş sarımsakları karıştırın. Sebzeyi, eti ve suyu hep birlikte çukur tabaklarda servis yapın.
  
 |