1 küçük kabak
 
1 su bardağı süt
 
Yarım küçük soğan
 
3 yemek kaşığı un (tepeleme)
 
1 yumurta
 
Bir kaç dal taze nane yaprağı
 
Birkaç dal maydanoz yaprağı
 
1 yemek kaşığı kaşar rendesi
 
1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
 
Tavaya sürmek için:
 
1 yemek kaşığı yağ
 
Üzeri için;
 
2 kırmızı biber (Kulaklar ve ağız)
 
2 Haşlanmış yumurta (Gözler)
 
2 Zeytin (Göz bebeği)
 
2 dilim Kaşar peyniri (Burun)
 
 
Süt,yumurta,tuz ve unu bir kapta çırpıyoruz.Kaşar rendesini ve ezilmiş beyaz peyniri de karışıma ekliyoruz.Kabağı ve soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyip karışıma ilave ediyoruz.
 
Nane ve maydanoz yapraklarını da incecik kıyarak krep hamuruna ilave ediyor ve karıştırıyoruz.
 
Yapışmaz krep tavasını kızdırıp tavaya 1 yemek kaşığı yağ sürüyoruz. Krep hamurundan ince bir tabaka olacak şekilde tavaya döküp yayıyoruz. Arkalı önlü pişiriyoruz.
 
Pişen krebi servis tabağına alıp gözler için yumurtayı dilim kesip gözleri yerleştiriyoruz. Göz bebeği için siyah zeytini yuvarlak kesip yerleştiriyoruz.
 
Burnu için kaşar peyniri kesip ekliyoruz ve ağız ve kulakları için kırmızı biberi ağız şeklinde kesip ve kulak içinde aynı şekilde kesip yerleştiriyoruz.
 
 
 
  
 |