| 
 
 
 | 
SEBZELİ KEKLİK KIZARTMASI | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61757 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2011 
2,112 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet keklik
 
Maydanoz kökü
 
3 çorba kaşığı sadeyağ
 
Defne yaprağı
 
1 soğan
 
1 domates
 
Yeteri kadar tuz
 
1 adet havuç
 
1 adet kereviz
 
 
Bir kap içinde 3 kaşık yağ ince kesilmiş soğan, sebzeler ve keklikler orta ateşe konur. Yavaş yavaş sulanır ve biraz sonra sebzeler ve keklikler kızarmağa başlar domates ilâve edilir. Az su ve tuz koyarak hafif ateşte pişirilir.
 
 
Not: Kekliğin içinden çıkarılan ciğer ve diğer takımlar tereyağında kavrulur ve kızarmış ekmek üzerine sürülerek kanepe yapılabilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |