Hatay Valiliği
 
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
 
 
MALZEMELER
 
300 gr. kuzu kaburgası ve dana butu
 
1 diş sarımsak
 
1 adet arpacık soğanı
 
1/2 demet maydanoz
 
1 adet domates
 
1/2 demet nane Karabiber
 
Tuz
 
1 adet taze biber
 
 
YAPILIŞI
 
İki türlü et birlikte iri kıyma makinesinden geçirildikten sonra domates, biber, sarımsak, soğan, maydanoz ve nane, incecik kıyılır. Sonra tüm malzeme etle karıştırılarak tuz ve karabiber eklenmek suretiyle etle sebzelerin beraber kaynaşmaları sağlanır. Daha sonra yağlı kağıda açılır. Taş fırında 15 dk. pişirilerek sıcak servis edilir.
  
 |