| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sebzeli Izgara İspendek | 
 
  | 
zatinur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.10.2011 
Mesajlar: 108 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69366 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2011 
2,392 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 adet ispendek
 
2 adet patates
 
100 gr haşlanmış bezelye
 
10 adet kiraz domates
 
4 diş sarımsak
 
4 dal taze biberiye
 
5 yemek kaşığı zeytinyağ
 
1'er çay kaşığı tuz karabiber kırmızı toz biber
 
 
Ispendek ya da levrek balığını temizleyip bir kaba alın. Üzerine tuz, kırmızı toz biber, sarımsak ve zeytinyağını ekleyip 1 saat marine edin. Patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Domatesleri yıkayın. Marine ettiğiniz balığı süzerek ısıya dayanıklı cam bir kaba aktarın. Yağını da süzüp bir tavaya alın ve patatesleri, sarımsakları yumuşayıncaya kadar soteleyin. Domatesleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Ocaktan alın. Balığın kenarlarına hazırladığınız sebzeli karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.
 
 
Ispendek: Eti en lezzetli balıkların başında gelir. Denizlerimizde ve denizlerin nehirlerle karıştığı acı su bölgelerinde yaşarlar. Levrek ailesindendirler. Boyu 40 santimden küçüklere Ispendek denir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sebzeli Izgara İspendek Tarifleri Kefal Tarifleri
 | 
 
 
 
 |