| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
SEBZELİ HİNT PİLAVI Tarifleri Hint Yemekleri
| 
 |  
| SEBZELİ HİNT PİLAVI |  
|  | Borekch Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 30.04.2006
 Mesajlar: 125
 Şehir: Mardin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc3072 Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
 3,362 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 350-400 gr pirinç
 3,5-4 su bardağı kaynar su
 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
 Yarım yemek kaşığı tereyağı
 Yarım tatlı kaşığı toz zencefil
 Yarım tatlı kaşığı toz zerdeçal
 1-2 adet püre haline getirilmiş acı yeşil biber
 2 yemek kaşığı bezelye (tepeleme)
 2 yemek kaşığı doğranmış yeşil fasülye (tepeleme)
 2 yemek kaşığı küçük küpler halinde doğranmış havuç (tepeleme)
 2 adet domates (kabukları soyulmuş ve küçük küpler halinde doğranmış)
 Yeterince tuz
 Yarım demet ince doğranmış maydonoz
 Koku verici
 Baharat torbası:
 2 adet karanfil
 1 tatlı kaşığı tane kimyon
 Yarım tatlı kaşığı soğan ve sarımsak tozu yoksa bir yemek kaşığı doğranmış soğan
 1-2 diş dövülmüş sarımsak
 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kakule
 Küçük bir parça çubuk tarçın 1-2 defne yaprağı
 
 Baharat Torbası için tüm malzeme karıştırılır ve temiz bir torba içine konup, ağzı sıkıca bağlanır ve tencereye asabilmek için ipi uzun tutulur.
 Pirinç yıkanır, 15 dakika suda bekletilip süzülür. Zerdeçal, yeşil biber birbiri ile kanştırılır ve bu karışım ısıtılmış yağda kokuları iyice ortaya çıksın diye kısa bir süre kavrulur. Tüm sebzeler katılır ve 4-5 dakika tümü bir arada kavrulur. Pirinç eklenir, pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine tuz katılmış sıcak su konur. Baharat torbası tencerenin içine asılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Fokurdamaya başlayınca altı kısılır.
 Pirinç suyu tamamen çekmesine yakın baharat torbası alınır.
 Suyun tamamen çekmesi beklenir,ince doğranmış maydonoz serpilir ve servise kadar bir süre dinlendirilir.
 
 
   Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 09.06.2015
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |