| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sebzeli Hindi Güveç | 
 
  | 
mahinur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.09.2011 
Mesajlar: 43 Şehir: Afyonkarahisar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72782 
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2012 
2,766 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gram hindi eti
 
1 soğan
 
1 patates
 
5 diş sarımsak
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
4 sivri biber
 
Kimyon, tuz, karabiber
 
Yarım demet maydanoz
 
 
Soğanı irice doğrayın. Sivri biberi ve maydanozu ince ince kıyın. Patatesi de küçük küpler halinde kesip hepsini bir kabın içinde harmanlayın. İçine baharatları, ezilmiş sarımsakları ve küp doğranmış hindi etlerini ilave ederek yağlanmış güveç kaplarına paylaştırın. Üzerine zeytinyağını gezdirip yağlı kağıt yardımı ile sıkıca kapatın. Fırın tepsisine yerleştirin. 200 derecedeki fırında 35-40 dakika kadar pişirip sıcak sıcak sofraya getirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sebzeli Hindi Güveç Tarifleri Tavuk Yemekleri
 | 
 
 
 
 |