1 Çay bardağı Bezelye
 
1 Çorba Kaşığı Çörekotu
 
1 Adet Kırmızı Biber
 
2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Un
 
Yarım Paket Yaş Maya
 
1 Çay bardağı Yoğurt
 
1 Adet Yumurta
 
Tuz
 
Kızartmak İçin:
 
Sıvı Yağ
 
 
Karıştırma kabına unu ve tuzu koyuyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Mayayı, yoğurdu ve yumurtayı ilave edip ortasından yoğurmaya başlıyoruz. Su İlavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz. İnce ince doğradığımız kırmızı biberi.çörek otunu ve bezelyeyi hamura ilave edip yoğuruyoruz. Hamuru mayalanması için dinlendiriyoruz. Hamurları minik bezelere ayırıyoruz. Halka olacak şekilde yuvarlayıp unluyoruz. Tencereye sıvıyağını alıp hamurlarımızı kızartıyoruz.
 
 
 
  
 |