https://www.aksam.com.tr
 
 
100 gram tereyağı
 
350 gram un
 
8 gram tuz
 
50 ml süt
 
Üzerine Sürmek için:
 
Zeytinyağı
 
Taze biberiye
 
İç Harcı için:
 
1 adet kabak
 
1 adet kapya biber
 
3 adet mantar
 
100 gram kaşar peyniri
 
1 adet yumurta sarısı
 
Mavi haşhaş
 
Kabak çekirdeği içi
 
 
Galette hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp toparlanana kadar yoğurunuz. Hazır olan hamuru streç filme sarıp 1 saat buzdolabında dinlendiriniz.
 
Dinlenen hamuru yuvarlak şekilde açınız. Hamurun üzerine zeytinyağı ve biberiyeli karışımı yayınız.
 
Daha sonra dilimlenmiş kabak, biber, mantar ve kaşar peynirini dizip tuz serpiniz. (Zeytinyağlı biberiyeli karışımı da sürebilirsiniz.)
 
İç malzemesini koyduğunuz hamuru kenarlarından kıvırıp şekil veriniz.
 
Şekil verdiğiniz hamurun üzerine yumurta sarısı sürünüz. Dilerseniz haşhaş ve kabak çekirdeği içi serpiniz.
 
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 20-25 dk. pişiriniz.
 
 
Not: Kaşar peyniri yerine mozzarella kullanabilirsiniz.
 
 
 
  
 |