https://cook.com.tr
 
 
Taze Kaşar 1 Su Bardağı
 
Zeytinyağı 3 Çorba Kaşığı
 
Ayçiçek Yağı 1 Çay Bardağı
 
Un 2 Çorba Kaşığı
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Erişte Makarna 250 Gram
 
Dereotu 0.5 Çay Bardağı
 
Karabiber 1 Tutam
 
Kültür Mantarı 200 Gram
 
Bezelye 0.5 Su Bardağı
 
Taze Soğan 4 Adet
 
Yağlı İnek Sütü 1.5 Su Bardağı
 
Tatlı Mısır 1 Çay Bardağı
 
Yumurta 4 Adet
 
Kabartma Tozu 1 Çay Kaşığı
 
 
Erişteyi kaynayan tuzlu suda haşlayıp süzün. Mantarları ince doğrayın. Taze soğanları 1 cm kalınlığında doğrayın. Soğan ve mantarları zeytinyağında soteleyin. Bezelye, mısır, tuz, karabiber ekleyip karıştırın.
 
Yumurtaları mikserle çırpın. Un, süt, ayçiçeği yağı, kabartma tozu, karabiber ve tuz ekleyin. Erişte, sotelenmiş sebzeler ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını karışıma ekleyip karıştırın ve COOK yağlı kağıt serili fırın kabına aktarın. Kalan kaşar peynirini üzerine serpiştirin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
 
 
 
  
 |