4 kişilik
 
1 patlıcan, 
 
tuz, 
 
2 dana pirzolası, 
 
2 kabak, 
 
2 baş soğan, 
 
1 er sarı ve kırmızı çarliston biber, 
 
2 diş sarımsak, 
 
100 ml zeytinyağı
 
 
Patlıcanı yıkadıktan sonra yarılayın ya da 4'e bölerek dilimleyin ve tuzlayın. 15 dakika bekletin ve kurulayın. Eti küp halinde doğrayın. Kabakları yıkayarak 1 cm kalınlığında dilimleyin, soğanları soyun, 4'e bölün ve kat kat ayırın. Biberleri yıkayarak çekirdeklerini çıkartın, parçalayın. Parçaları 2 dakika haşlayın. Sarmısağı ezin, yağ ile karıştırın. Et ve sebzeleri 4-6 şişe geçirin, sarımsaklı yağ sürün ve yaklaşık 20 dakika kızartın, arada bir çevirin ve yağ sürün.
  
 |