1 kg. dana bonfile
 
1 adet havuç
 
2 adet sivri biber
 
3 dal taze soğan
 
6 diş sarımsak
 
2 dal maydanoz
 
1 adet çubuk tarçın
 
1 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
Tuz
 
Sos için:
 
2 tatlı kaşığı buğday nişastası
 
1/2 çay bardağı su
 
 
Eti iki parmak eninde kesin. Üzerine iri doğranmış havuç, biber, soğan, sarımsak, maydanoz, tarçın, su, kekik ve tuz eklediğiniz eti; yumuşayana kadar pişirin. Çubuk tarçını çıkarıp madalyonları bir servis tabağına alın. Tencerede kalan su ve sebzeleri blender'dan geçirin. Nişastayı suyla açıp tencerede bir taşım kaynatın. Sonra etin üzerine gezdirin.
  
 |