| 
 
 
 | 
Sebzeli Çipura Buğulaması | 
  | 
marka 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.06.2009 
Mesajlar: 23 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37068 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2009 
2,353 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet çipura
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet havuç
 
3adet patates
 
3 adet domates 
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 adet limon
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Soğan ince kıyılır, zeytinyağında pembeleştirilir. Üzerine tavla zarı şeklinde doğranmış soğan havuç eklenir. 5 dakika sonra aynı şekilde doğranmış patates atılır. En son rendelenmiş domates ve tuz katılır. Domatesin rengi değişince ateşten alınır. Karışım fırın kabına aktarılır. Üzerine çipuralar dizilir. En son limon dilimleri konur. Kabın ağzı aliminyum folyoyla kapatılır. 190 derece fırında 35-40 dakika pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |