Posta Gazetesi
 
 
1 adet tavuk
 
1 çay bardağı erimiş tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 çay bardağı su
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
10 adet arpacık soğan
 
İçi için:
 
250 gr. Tavuk ciğeri
 
1 adet patates
 
1 adet kereviz
 
1 adet kabak
 
1 adet havuç
 
2 adet kuru soğan
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
3 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tavukların içini ve dışını tuz ve karabiberle ovun.
 
2 çorba kaşığı tereyağını elinizle parçalayarak, tavuğun derisinin altına yerlaştirin. Tavuğun ciğerlerini küp doğrayın. Tereyağında soğanları kavurun, ciğerleri ekleyin soteleyin. Sebzeleri küp doğrayarak ciğerlere ilave edin ve birlikte 6 -7 dakika kavurun. Baharatları ve maydanozu ekleyip karıştırın. Tavuğun içini hazırlanan sebzelerle doldurun. Tavuğu fırın tepsinize yerleştirin. Etrafına arpacık soğanlar, 1 çay bardağı zeytinyağı ve baharatlarla beraber 1 çay bardağı su koyun. Üzerini folyo ile kapatarak 1 saat pişirin. Folyoyu açın ve yarım saat daha tepside biriken sosdan dökerek kızartın.
 
 
 
  
 |