| 
 
 
 | 
Sebzeli Çarşaf Böreği | 
  | 
lezzet sektörü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.03.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133010 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2018 
830 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamur için:
 
1 kilo un
 
1 tutam tuz
 
Aldığı kadar ılık su
 
İçi için:
 
2 büyük patates
 
1 büyük soğan
 
1 büyük kırmızı biber
 
1 yeşil biber
 
Tuz
 
Karabiber
 
Arası için:
 
Sıvıyağ
 
 
Unu tuzu yoğurma kabına alıp ılık su dökerek ele yapışmayacak bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru 4 bezeye ayırıp her bezeyi unlayarak merdane ile yuvarlak tepsi içi kadar açıyoruz ve aralarını bol bol yağlayıp üst üste koyup ılık ortamda 20 dakika dinlendiriyoruz. Hamurumuz dinlenirken bizde iç harcını hazırlıyoruz. Patatesleri soyup rendenin kalın bölümünde rendeliyoruz. Soğanı ve biberleri rondodan geçirip patateslerin üzerine alıyoruz bir tutam tuz ve bir tutam karabiber ekleyip karıştırıyoruz. Dinlenen hamurları temiz bir çarşafın üzerine tek tek alıyoruz kendimize doğru çekerek hamuru büyütüyoruz olabildiğince ince olmalı. İç harcımızdan avucumuza alıp hamurun içine serpiyoruz. Bir avuç sıvıyağ gezdiriyoruz ve hamuru çarşafın kenarından kaldırıp yarıya kadar rulo yapıyoruz. Aynı şekilde diğer köşesinide yuvarlayıp rulo yapıyoruz ve hamuru kendi etrafına dolayıp fırın tepsimize alıyoruz kalan hamurları da aynı şekilde yapıp tepsimize yerleştirdikten sonra üzerine yarım çay bardağı sıvıyağ sürüp önceden ısınmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirip dilimleyerek servis yapıyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |