Duru Köftelik Bulgur 1 su bardağı
Sıcak su 1 su bardağı
Ispanak 2 su bardağı
Yeşil soğan 5 orta boy
Domates 2 orta boy
Salatalık 2 orta boy
Yeşil biber 5 orta boy
Dereotu 1/2 demet
Zeytinyağı 1/2 su bardağı
Limon suyu 4 yemek kaşığı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Nar Ekşisi 2 yemek kaşığı
Geniş bir kapta bulgur sıcak su ile ıslatılarak üzeri kapatılır. Diğer tarafta sebzeler iyice yıkanır ve ayıklanır. Ispanak ve soğanlar ince ince kıyılır. Kabuğu soyulmuş domates ve salatalıklar küçük küçük küp şeklinde, biberler ve dereotu ince doğranır. Bulgur kabarınca doğranan sebzeler ilave edilerek karıştırılır. En son tuz, zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ilave edilir ve karıştırılarak servis yapılır. (K.K.Yalçıner)
NOT: Genellikle ara öğünlerde yenir.
|