|
|
Sebzeli Bulgur Pilavı |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc45411
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2009
2,044 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı bulgur
10 adet mantar (harcı için)
4 adet taze soğan (harcı için)
3 yemek kaşığı margarin (harcı için)
3 su bardağı su (harcı için)
Bir miktar tuz (harcı için)
Bir miktar karabiber (harcı için)
1 paket Knorr Meyhane Pilav Harcı
Hazırlanışı
1. Mantarların saplarını çıkartıp dörde bölün.
2. Taze soğanları ayıklayıp kıyın.
3. Bulguru ayıkladıktan sonra bir süzgeçin içinde bulgurun kepeği gidene kadar soğuk su ile yıkayın.
4. Yayvan bir tencerede margarini eritip kızdırın, içine doğranmış mantarları ilave edip mantarlar suyunu çekene kadar kavurun.
5. Mantarlar suyunu çekince içine yıkanmış bulguru ilave edip kavurmaya devam edin.
6. Daha sonra içine kıyılmış taze soğanları, Knorr Meyhane Pilav Harcı'nı, suyu, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırdıktan sonra kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak bulgurlar göz göz olana kadar pişirip demlendirin.
7. Demlenen pilavı karıştırıp sıcak olarak servis edin.
|
|
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifleri Knorr Yemek Tarifleri
|
|