| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sebzeli Bulet | 
 
  | 
amator 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2006 
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6070 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2006 
2,751 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
4-5 adet hazır milföy hamuru
 
Üzerine sürmek için:
 
1 adet yumurtanın sarısı (çırpılmış)
 
İç harcı için:
 
1 adet küçük boy kabak
 
1 adet küçük boy havuç
 
1 çay bardağı konserve bezelye
 
(Ya da tüm bu malzemelerin yerine 1 kutu garnitür konservesi
 
kullanabilirsiniz)
 
Sosun malzemesi:
 
1,5 su bardağı süt
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı un (tam dolu olmasın)
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Önce iç harcımızı hazırlayalım. Bunun için kabak ve havucu soyduktan
 
sonra tavla zarı formunda küp küp doğrayalım.
 
Bir ufak tencereye 2 su bardağı sıcak su koyup, kaynayınca havuç ve
 
kabağı atıp, 7-8 dakika kadar haşlayıp, altını kapatalım. Süzüp, zaten
 
pişmiş olan konserve bezelyeyle karıştırıp, bir kenarda bekletelim. Ya da
 
garnitür konservesi de kullanabilirsiniz. O zaman haşlamaya gerek kalmaz.
 
Ikinci aşama da çok çabuk bir biçimde beşamel sosu hazırlayalım. Ufak bir
 
tavaya tereyağı koyalım, yağ erir erimez unu ekleyip, sararıncaya kadar 1-
 
1,5 dakika karıştırarak kavuralım. Hemen sütü, tuzu ve karabiberi ekleyip,
 
karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim. Sos kaynadıktan sonra 1 dakika
 
daha bekleyip, altını söndürelim. Böylece hazırladığımız sosun içine sebzeli
 
karışımı aktaralım ve karıştırıp, bir kenarda bekletelim.
 
Öte yandan milföy hamurlarını paketinden çıkarıp tam ortadan ikiye
 
bölelim. Her bir parçanın üzerine çırpılmış yumurtadan sürelim. Ama
 
milföy hamurlarının buzu çözülmüş olmalı. Bu arada fırını 175 dereceye
 
ayarlayıp, içi hafifçe yağlanmış tepsiye milföyleri aralıklı olarak dizip fırına
 
yerleştirelim. Milföylerin üzeri altın sarısı gibi kızardığında yani yaklaşık
 
20-25 dakika sonra fırını kapatıp, milföyleri çıkaralım. Ilınmasını bekleyip
 
kabaran milföyleri bir bıçakla tam ortadan keselim ama dibinden
 
koparmayın. Her bir milföyün içine bir yemek kaşığı kadar beşamel soslu
 
sebzeden yerleştirin. Servise ılık olarak sunun. Eğer çok soğuduysa,
 
milföylerin üzerine çok az kaşar rendesi koyup, 4-5 dakika fırına sokup
 
çıkarabilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sebzeli Bulet Tarifleri Kumpir Tarifleri
 | 
 
 
 
 |