| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sebzeli Börek | 
 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc50777 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2010 
1,719 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzeme:
 
500 gram Bizim Mutfak Un
 
1 su bardağı Bizim Mutfak Ayçiçek Yağı
 
Tuz
 
Sosu İçin :
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
yarım demet maydanoz
 
2 adet sivri biber
 
Tuz
 
İç Malzeme için :
 
4 adet patates
 
1 su bardağı bezelye
 
3-4 adet sivri biber
 
10-15 adet kuru üzüm
 
10-15 adet kaju
 
bir tutam toz zencefil
 
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
 
 
Hamur için un, sıvıyağ ve tuzu bir kapta harmanlayın. Sert ve yağlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. En az 30 dakika dinlenmeye bırakın. İç malzeme için patatesleri haşlayıp soğumaya bırakın. Patatesler soğuduktan sonra kabuğunu soyup rendeleyin. Sivribiberleri ince halka şeklinde doğrayın. Baharatlar, kaju, kuru üzüm ve haşlanmış bezelyeyi ekleyip karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Kalın bir yufka gibi açın. Açtığınız yufkaların ortalarına iç malzemeyi paylaştırıp uçlarını birleştirerek kapatın. Kızgın yağda kızartın. Fazla yağını çekmesi için peçetede süzdürün. Dip sos için maydanozları saplarından ayırın. Sivribiberleri temizleyin. Sivribiberler, maydanoz ve yoğurdu mutfak robotunda karıştırıp sos kabına alın. Kızarttığınız börekleri dip sos ile servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sebzeli Börek Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |