www.miele.com.tr
 
 
4 ad. somon fileto (her biri yakl. 125 gr.) 
 
Tuz 
 
Karabiber, renkli iri çekilmiş 
 
Köri tozu 
 
1 ad.işlenmemiş Limon 
 
1 demet taze Soğan 
 
1 demet Havuç 
 
250 gr. Mantar 
 
150 gr. Crème fraîche 
 
80 gr. otlu Tereyağı 
 
 
Somonu yıkayın, üzerini mutfak kağıdı ile kurulayın ve tuz, karabiber ve köri serpin. Limonun kabuğunu soyun, üstündeki beyaz tabakayı alın ve limonu dilimleyin.
 
Taze soğanları ayıklayın, yıkayın ve doğrayın. Havuçları soyun, yıkayın ve ince ince dilimleyin. Mantarları ayıklayın ve aynı şekilde dilimlere bölün.
 
Sebzeleri ekleyin, biraz ısıtılmış otlu tereyağını Creme fraiche ile karıştırın ve tuz ve karabiber ekleyin.
 
Sebzeyi sufle kalıbına koyun ve üzerine somon filetolarını dizin. Kalan otlu tereyağını parça parça sebze ve somonların üzerine dağıtın ve üstü açık pişirin.
  
 |