Yılbaşı Hindisi
1 Adet Soğan
1 Adet Havuç
1 Adet Patates
1 Adet Limon
1 Adet Portakal
100 ml Bal
250 ml Sıvı Yağ
Frenk Üzümü
Taze Kekik
Taze Biberiye
Maydanoz
100 Gr Tereyağı
35 Gr Un
Tuz
Karabiber
2 Adet Muskat Cevizi
Dondurulmuş olan hindiyi derin dondurucudan çıkartıp +4 bölümüne alıp 72 saatte çözündürme işlemi yapıyoruz.
Çözünmüş olan hindiyi pişirme işleminden önce dolaptan çıkartıp yıkadıktan sonra iç tarafını ve deri kısmını peçete yardımı ile kurulayıp oda sıcaklığına getiriyoruz.
Tereyağı, bal, tuz, karabiber ve rendelenmiş muskat cevizini bir kabın içine alıp karıştırdıktan sonra hindinin iç kısımlarına, deri altına ve üstüne elimizle sürüyoruz. Taze biberiye ve taze kekik yapraklarının bir kısmını hindinin iç tarafına yerleştiriyoruz.
Fırın tepsisine soğan, havuç, patates, limon, portakal, maydanoz sapları, taze kekik ve biberiyeyi iri parçalar halinde doğrayıp sıvı yağla birlikte harmanlayıp tepsiye döküyoruz.
Sosladığımız hindiyi sebzelerin üzerine koyup but kısımlarını ısıya dayanıklı ip yardımı ile bağlıyoruz ve daha sonra 180 derecede 2.5 saat fırında pişiriyoruz.
Pişirme esnasında hindinin daha yumuşak kalması için fırına bir kap içerisinde su koymanız yeterli olacaktır.
Pişirme esnasında mecbur kalmadıkça fırının kapağını açmıyoruz. Fırın kapağı her açıldığında fırında ısı kaybı olur bu da hindinin pişme süresini uzatır.
Fırından çıkan hindiyi 1 saat kadar dinlendiriyoruz bu işlem hindinin daha rahat dilimlenmesini sağlar.
Hindiyi pişirdiğimiz tepsinin altında kalan sebzeler ve suyu ile hindinin yanında kullanabileceğimiz bir sos yapacağız.
Tepside bir miktar su bırakıp tepsiyi ocağa alıp 35 gr unu ilave edip koyu bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Kıvam alan sosu süzgeçten geçirip dilimlenmiş olan hindinin üzerine döküyoruz.
Hindimizi frenk üzümü ve biberiyeyle sunabiliriz.
|